Piratenfeest

Piratenfeest
Alle Hens aan dek!

Een echt piratenfeest met ooglapjes, schatkaarten en schatkisten!

Om alle piraten uit te nodigen voor het piratenfeest van uw kind, geeft uw kind een echte 'schatkaart' uitnodiging.
Alvorens u het feest geeft, zorgt u ervoor dat de ruimte van het kinderfeestje geheel ingericht is in echte Piratenstijl. Kinkadoe heeft vele piraten accessoires die uw kamer direct om kunnen toveren tot een echt piratenhol! Kijk eens op: feestartikelen Red Pirate Hierop staan artikelen geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Maar mocht uw kind jonger zijn dan zijn, dan kunt u kiezen voor feestartikelen Piraat of voor feestartikelen van Piet Piraat. U ziet het: voldoende verschillende stylingsmogelijkheden!

Welkom
Maar nu verder met het leukste feestje ooit! Het feestje kan beginnen..
Vraag van tevoren op de uitnodiging of de genodigden gerafelde kleding aan willen doen of mee willen nemen.
Een zwart of donker gekleurd T- shirt past het goed bij een piratenoutfit, maar nog leuker is het inkleuren van je eigen piraten T- shirt ! Laat de kinderen deze aandoen tijdens het feestje! Direct bij binnenkomst deelt uw kind uit: een ooglapje met oorbel en een bandana of ander piratenhoofddeksel en eventueel een T- shirt. Het is leuk als de genodigden meteen een stoppelbaardje, snorretje of littekens geschminkt krijgen. Dit kost weinig tijd en geeft veel voorpret!

Kadospel
Natuurlijk hebben de genodigden een kado bij zich.
Deze worden aangenomen en direct verstopt. De piraten moeten om beurten de 'schat' gaan zoeken. De overige kinderen geven d.m.v. de woorden 'warm of koud' aan, of het kind in de buurt van het kado is. Als alle kadootjes gevonden zijn, mag de jarige ze uitpakken.

Tijd om te smullen
Hierna kunnen de piraten smullen van echte 'kanonskogels' ( slagroomsoesjes) en drinken uit grote pullen bier ( bruine of goudgele limonade) Als versiering kunt u in de slagroomsoesjes piraten zwaardjes steken, dit maakt het extra spannend! Onder de berg slagroomsoesjes kunt u een opdracht leggen.

Piratenopdracht
Stop een brief met afgebrande hoeken in een zakje en schrijf hierop de opdracht dat de kinderen op zoek moeten gaan naar de schatkist. In die brief staat dat Kapitein Eenoog op zoek is naar de schatkist. Hij kan hem niet vinden, maar kunnen de hulp- piraten dat wel? Elk puzzelstukje is verstopt in een piratenballon. Op elk puzzelstukje staat een opdracht. Hebben de kinderen de opdracht volbracht dan krijgen ze een aanwijzing voor het volgende puzzelstukje.

Als opdrachten kunt u gebruik maken van spelletjes of van creatieve opdrachten.

Creatieve opdrachten:
- Kleur een piraten knikkerzakje of draagtas in ( leuk om te vullen bij afscheid)
- Kleur een echt piratenshirt ( leuk als aandenken van het feest!)

Piraten spelletjes:
- Ballonnendans: Bind met draad een ballon aan de been van het kind. Wanneer de muziek aan gaat moeten de kinderen proberen elkaars ballonnen kapot te trappen.
- Piraten eten alles! Blinddoek een piraat en laat hem/ haar van alles proeven en raden wat het is!
- Piraten houden ook van snoep, dus laat ze maar eens snoephappen..

De schatkist zou u op meerdere manieren kunnen gebruiken.
Zo zou u een schatkist Pinata op kunnen hangen die de jarige piraat kapot dient te slaan, of die om de beurt d.m.v. pullstrings geopend moet worden. Wanneer deze geopend is vallen er allemaal gouden muntstukken, kadootjes en snoepjes uit! Helemaal super om deze spullen te verdelen en meteen in je eigen piratenknikkerzakje te stoppen, zodat de kinderen deze gevuld mee naar huis kunnen nemen!
U kunt ook zelf een schatkist maken en deze vullen met muntstukken, kadootjes en snoepgoed. Of kartonnen schatkistjes gebruiken gevuld met allerlei piratenspullen.

Afsluiting
U kunt dit superfeest afsluiten met het eten van frietjes of pannenkoeken want de hongerige piraten vinden dat heerlijk!

Een kleine greep uit ons piratenassortiment: 

Comments